Snelle en Betrouwbare Koeriersdiensten

Directe levering door een koerier van pakket of spoedzending tot pallettransport binnen heel Europa. Onze koeriers zijn beschikbaar binnen 30 minuten.

Zekerheid van vertrek en aankomst !

Offerte Aanvragen
Hoe verstuur je grote of zware pakketten?
Het versturen van zware pakketten doe je niet dagelijks. Heb je een meubelstuk of ander zwaar voorwerp verkocht? Dan moet je wel weten hoe je dit verstuurt. Er zijn namelijk een aantal dingen die belangrijk zijn bij het versturen van grote of zware pakketten, om te zorgen dat de verzending goed verloopt. Bovendien wil je dat het veilig en netjes aankomt, voor een zo laag mogelijke prijs.

Het versturen van zware pakketten of met een afwijkende maat doe je niet dagelijks. Heb je een meubelstuk of ander zwaar voorwerp verkocht? Dan moet je wel weten hoe je dit verstuurt. Er zijn namelijk een aantal dingen die belangrijk zijn bij het versturen van grote of zware pakketten, om te zorgen dat de verzending goed verloopt. Bovendien wil je dat het veilig en netjes aankomt, voor een zo laag mogelijke prijs.

 

Wat zijn zware pakketten?

 

Verzendingen die boven de 23 kilo zijn worden beschouwd als zware pakketten. Voor zware pakketten geldt dat zij bij het vervoer vaak op een pallet worden geplaatst. Simpelweg, omdat het hierdoor makkelijker is om het pakket te verplaatsen. Toch hoeft het niet zo te zijn dat elk pakket boven de 23 kilo op een pallet geplaatst wordt. Soms is het namelijk gewoon nog te tillen, omdat het bijvoorbeeld wél zwaar, maar niet groot is. Vanaf welk gewicht deze automatisch op een pallet geplaatst wordt is afhankelijk van de transporteur. Net zoals de grootte waarbij een pakket als ‘groot pakket’ of ‘extra groot pakket’ wordt beschouwd.

 

Regel een goede doos of verpakking!

 

Bij het verzenden van een pakket geldt het natuurlijk altijd dat de verpakking netjes moet zijn. Maar bij grote of zware pakketten is dit natuurlijk nog veel belangrijker. Met het gewicht dat de doos moet dragen, kan het bij een slechte kwaliteit natuurlijk snel scheuren of uit elkaar vallen. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit voor de vervoerder een hele uitdaging zou zijn om op te lossen. Maar hopen dat je pakket dan nog aankomt! Daarom moet je altijd een nieuwe doos regelen, die nog niet eerder gebruikt of beschadigd is. Kies hierbij een doos die geen gelijmde, maar gestikte of geniete naden heeft. Bij alleen een gelijmde doos, zal het binnen no time uit elkaar vallen. Sluit de doos met heavy duty tape, zodat de tape niet loslaat. Op deze manier heb je de grootste kans dat jouw pakket in één geheel de bestemming bereikt. Ook nog een breekbaar pakket versturen? Lees dan extra tips.

 

Zoek een goede vervoerder

 

Bij het versturen van grote of zware pakketten of met een afwijkende maat is het belangrijk dat je goede research doet naar een vervoerder die past bij jouw verzending. Denk niet alleen aan de prijs, maar lees ook de voorwaarden en verzendopties van de vervoerder goed door. Lijkt de prijs te mooi om waar te zijn? Dan kan het zijn dat de vervoerder fikse toeslagen legt op elk pakket dat buiten het aangegeven gewicht of de afmetingen valt. In dat geval moet je oppassen, want voor je het weet moet je er nog een fikse prijs bovenop betalen.

 

Voorkom vertragingen

 

Bij het versturen van een pakket is er altijd iemand aan de andere kant die dit pakket verwacht. De ontvanger heeft waarschijnlijk een aantal verwachtingen en misschien ook wel een deadline. In beide gevallen wil je natuurlijk dat het pakket zo snel mogelijk aankomt en het geen onnodige vertragingen oploopt. In dat geval zijn er een paar dingen waar jij invloed op hebt. Zorg dat jouw pakket – zoals eerdergenoemd – netjes verpakt is, maar ook goed gelabeld. Valt een groot of zwaar pakket uit elkaar of klopt het verzendlabel niet of is het onleesbaar? Dan kan het zijn dat je pakket vertraagd of zelfs afgekeurd wordt. Door te zorgen dat deze dingen kloppen heb jij vanaf jouw kant er in ieder geval alles aan gedaan om je pakket zo snel mogelijk aan te laten komen. En de laatste tip: bekijk wanneer de pakketten door de vervoerder opgehaald worden bij het afleverpunt. Wil je het pakket diezelfde dag nog verzenden? Zorg dan dat je dit voor het ophaalmoment aflevert, zodat je niet onnodig nog een dag hoeft te wachten.

 

De service van KoerierDirect

 

Bij KoerierDirect is het vervoer van zware of grote pakketten of met een afwijkende maat altijd op maat en hoef je het pakket niet eerst naar een afleverpunt te brengen. Wij zorgen ervoor dat jouw pakket altijd veilig van A naar B wordt gebracht. Via het contact formulier onder aan deze pagina is pakketten versturen die groot of zwaar of een afwijkende maat hebben kinderspel via het contactfomulier vul je  al jouw pakketinformatie in en kies zelf het ophaal- en bezorgadres en je krijgt vrijblijvend een offerte.

service2
service3